A Balaguer fem cervesa de qualitatUNA HISTÒRIA
DARRERA DE CADA CERVESA

“El que realment necessites és una ampolla de cervesa gelada, amb l’etiqueta una mica mullada i aquelles gotes precioses sobre la superfície de l’ampolla.”

-Charles Bukowsky-

procés de producció de la balaguerina
cervesa artesana tradicional

El que hem après…LA QUALITAT
REQUEREIX CONSTÀNCIA

La ment clara i la cervesa fosca.

Ens apassiona l’art, i la cervesa és l’única obra d’art que es pot beure.

El nostre objectiu…CREAR LA MILLOR LAGER

Per fer la millor doble malta hem combinat la tecnologia més innovadora amb el coneixement dels que porten molts anys conreant el camp i treballant la cervesa.

https://www.labalaguerina.com/wp-content/uploads/2018/03/beer-2536111_960_720.jpg
cervesera artesana cervesa del Montseny cerveses fira cervesa cerveses catalanes tipus de cervesa lager fira de la cervesa cerveseria artesana barcelona cerveses artesanes cerveseria barcelona Balaguer Lleida Catalunya fira de la cervesa artesana cervesa artesana barcelona tast de cerveses cervesa artesana cerveseria cervesa cervesa català sifons gaseoses vermuth vermut bermut natural bar cervesa local botiga online tenda comprar pack regal tradició

Tot comença en el conreu de l’ordiL’ORDI DE LA TORRE DE CAVA

Treballem cada any per treure la collita amb la millor qualitat. Amb el nostre propi ordi fem la cervesa artesana La Balaguerina. L’ordi es conrea a la Finca la Divina Pastora de Balaguer, Lleida.

La tradició és la clau…SENT LA DIFERÈNCIA

Perquè una cervesa artesana d’estil Lager a Balaguer?

Qualsevol subcultura d’oposició depèn d’una cultura més gran; no hi ha rebel•lia sense un corrent principal per rebel·lar-se. Fa un parell de dècades, quan els fabricants de cervesa i els fanàtics de la cervesa artesana encara eren una subcultura, tenien el seu objectiu: “cervesa groga i groga”. En virtut d’un impuls de legitimitat quan es va començar a fabricar cervesa artesana, un grapat d’aquests rebels subterranis van començar a obrir les seves pròpies cerveseries. En la seva majoria, van apostar pel seu reclam pels estils de cervesa, com Cervesa ambrée (pel seu color d’ambre), les amber ales, les cerveses d’estil porters, les cerveses pale ales, i mes tard les IPAs. Però la segona meitat d’aquesta dècada ha vist l’auge d’allò que hauria estat un atemptat total: pilsners artesanals i Lagers lleugeres.

Per entendre per què els lagers artesanals, especialment els pilsners, trigaren tant temps a arribar al mercat hem de retrocedir en el temps. A mitjans de la dècada de 1980, no hi havia gaires diferències entre les diferents cerveseres artesanals. Als Estats Units, per exemple, als anys 80 només hi havia prop d’un centenar de cerveseries artesanals. Avui aquesta xifra és de 6.500. La varietat de cervesa en aquella època era molt poca.

Perquè la Lager ha esdevingut la cervesa artesana més desitjada?

Hi ha varis factors -alguns econòmics, alguns culturals- que han portat al món de la cervesa artesana un fet indiscutible: la gent prefereix una bona cervesa artesana de color daurat estil Lager. Potser es per què la majoria de consumidors provenen de la cervesa industrial i el seu pas cap a l’univers de la cervesa artesana tant plena d’estils, colors i sabors diferents requereix d’un trànsit temporal i cultural important.

Els lagers daurades ja no són les ovelles negres del món de la cervesa artesanal, i deuen la seva nova popularitat, sobretot, a les cerveseres com La Balaguerina, a Balaguer, Lleida. Resulta que, quan el vostre treball consisteix a beure cervesa durant tot el dia, és més fàcil tirar cap a un pilsner equilibrat que recuperar-se de dues IPA. Alguns cervesers artesans també han viatjat, sobretot a Europa (Eslovàquia, Bélgica,….) on han après la producció cervesera d’estil Lager de qualitat, que té un nivell de dificultat en la seva producció molt més elevat que qualsevol altre estil de cervesa artesana ja que el factor fred es un component clau.

La clau es el fred.

A part d’una recepta equilibrada, molt treballada i refinada en nombroses proves i error, La Cervesa Artesana de la Balaguerina està elaborada en una de les millors instal·lacions que hi ha Lleida per fer cervesa artesana. Aquestes instal·lacions permeten elaborar aquest estil Lager tant apreciat pels Balaguerins ja que el control de les temperatures durant tot el procés està estrictament vigilada i controlada.

L’ordi de Cal Cava

Un altre dels elements clau en l’elaboració d’aquesta cervesa artesana d’estil Lager, es la qualitat de la matèria primera. L’ordi que es fa servir en la seva elaboració en conrea en les terres de la Torre de Cava també coneguda per la Finca del secar o la Finca la Divina Pastora. Aquestes terres, situades a Balaguer, Lleida, han produït ordi des de fa segles (ens podríem remuntar al imperi Romà). Son terres de secà, que treuen el millor ordi per fabricar cervesa artesana d’estil Lager, ja que donen aquest toc daurat i aquest sabor caramel·litzat.

https://www.labalaguerina.com/wp-content/uploads/2018/01/1123715.jpeg
producció artesanal
https://www.labalaguerina.com/wp-content/uploads/2018/04/WhatsApp-Image-2018-03-29-at-19.21.27.jpeg
https://www.labalaguerina.com/wp-content/uploads/2018/04/finca-3.jpg
https://www.labalaguerina.com/wp-content/uploads/2018/04/WhatsApp-Image-2018-03-29-at-19.34.22.jpeg
https://www.labalaguerina.com/wp-content/uploads/2018/04/WhatsApp-Image-2018-03-29-at-19.28.42.jpeg
imatge històrica de Balaguer